Tavoitteenamme on auttaa ihmisiä, jotka muuttavat uuteen kaupunkiin uusien mahdollisuuksien perässä. Autamme heitä tuntemaan olonsa kotoisaksi ja kuulumaan osaksi paikallista yhteisöä.

VISIO

Choose Your Future aloitti toimintansa turvapaikanhakijoita avustavana vapaaehtoistyönä ja kasvoi yritykseksi toukokuussa 2016 jatkamaan tätä työtä entistä tehokkaammin.

Missiomme on helpottaa ihmisten, esimerkiksi turvapaikanhakijoiden ja opiskelijoiden, kotiutumista, kun he muuttavat uuteen kaupunkiin. Visiomme on yhtenäinen yhteiskunta, jossa ihmiset arvostavat toistensa erilaisuutta tunnistaen myös yhtäläisyytensä.

 

TARINA

Choose Your Future aloitti toimintansa syksyllä 2015 Turun kauppakorkeakoulun markkinoinnin opiskelijoiden projektina. Vapaaehtoishankkeen tavoitteena oli auttaa turvapaikanhakijoita kotoutumaan Suomeen hyödyntäen digitaalisuutta ja sosiaalista mediaa.

Tarjosimme turvapaikanhakijoille tietoa ja neuvoja, joiden avulla heidän oli helpompaa aloittaa ja järjestää uutta arkeaan Suomessa. Tämän lisäksi järjestimme tapahtumia, jotka edistivät ihmisten kohtaamista ja sosiaalista integraatiota.

Choose Your Future voitti Facebookin ja Yhdysvaltain ulkoministeriön järjestämän ’Facebook Global Digital Challenge’ -kilpailun Washingtonissa helmikuussa 2016, mukana kilpailussa oli 45 kansainvälistä yliopistolähtöistä hanketta.

Kilpailun voitto ja positiivinen palaute inspiroivat jatkamaan työtämme yhteiskunnallista haastetta ratkovana yrityksenä.

Yrityksen perustamisen jälkeen mobiilipalveluamme on esitelty muun muassa YK:n yleiskokousviikolla New Yorkissa syksyllä 2016 ja helmikuussa 2017 yliopistoja akkreditoiva AACSB valitsi ratkaisumme yli 300 innovaation joukosta ’Innovations that Inspire’ -listalle.

 

PALVELU

Helppo ja nopea mobiilipalvelu, jonka avulla ottaa uusi kotikaupunki haltuun sekä löytää kiinnostavia tapahtumia ja uusia ystäviä.

Palvelumme koostuu kolmesta elementistä:

  1. Perustietoa kaupungista räätälöitynä kohderyhmän tarpeisiin
  2. Tapahtumia, joissa tutustua uusiin ihmisiin
  3. Kartat, joiden avulla tutustua kaupunkiin ja merkata suosikkipaikat